Ladataan...

Tuotteet  

Tuotevinkkejä

Minun ensimmäinen pelini - Kalastus

 

HABAN Kalastus-lautapeli on noussut yhdeksi Mielikuvitusmaan suosikkituotteista. Yksinkertainen idea ja erilaiset tavat pelata tekevät Kalastus-pelistä varsin mielenkiintoisen. Pelin ikäsuositus on alkaen kaksivuotiaasta, mutta hauskuutta riittää vähän vanhemmillekin.

Pelilaatikko toimii merimaisemana, jossa isokokoiset puiset kalat uiskentelevat. Joukossa on myös muun muassa iloisesti hymyilevä lila mustekalahahmo. Ongen päässä on tietenkin mato, joka iskee pelaajille silmää. Pienimmät pelaajat voivat leikkiä pelillä: kala tarttuu matoon magneetin avulla. Käden liikkeiden koordinaatio kehittyy, kun onkea kohdistaa tarttumaan kalaan. Kappas, saaliina on keltainen merihevonen! Jokainen puuhahmo on väritykseltään selkeä ja kuin huomaamatta pelin parissa tulevat perusvärit tutuiksi.

Yksi peliväline on reilun kokoinen puinen noppa. Jokaisella sivulla on värikäs pallo, joka kertoo, minkä värinen kala seuraavaksi pitäisi onkia. Pelaajien on hauska arvuutella, mikä kaloista onkaan samanvärinen, mitä nopan näyttämä pallo. Lapsen taidot kehittyvät hurjaa vauhtia! Oppiminen tapahtuu leikin varjolla: nyt on jo harjaannutettu silmät yhdistämään samat värit.

Peliä voi pelata kerralla neljä pelaajaa. Jokaiselle pelaajalle jaetaan tyhjä pahvikehys, joka on tarkoitus täyttää. Vuorossa oleva pelaaja heittää noppaa, joka osoittaa punaista. Pelaaja heilauttaa onkea ja punainen kala tarttuu madon matkaan. Kappas, tässä kalassa on ämpärin kuva! Ensimmäinen pahvinappula on täydennetty kehykseen omalle paikalleen, ikään kuin palapeliin. Jokainen pelaaja kokeilee tuuriaan vuorollaan. Yhdellä nopan sivulla on hopeinen kala, se taitaa olla varsin haluttu sattuma, sillä kun voi onkia ihan minkä värisen kalan tahansa. Voittaja on selvillä, kun pelaaja saa omaan pahvikehykseensä kerättyä kaikki rantaleikkeihin liittyvät kuvat.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Kalastus tarjoaa monta pelitapaa ja jännitystä: kenellä onkaan paras tuuri! Hyvä peli on samalla viihdyttävä ja hauska, mutta myös kehittävä ja opettavainen. Leikin varjolla uuden oppiminen ja harjoittelu on sangen hauskaa ja kuin huomaamatta taidot karttuvat hetki hetkeltä!

Nuorin mielikuvitusmaalainen sai vajaa vuosi sitten 2-vuotissyntymäpäivänään Kalastus-pelin lahjaksi. Pelin kanssa on leikitty paljon. Toisinaan ongitaan, toisinaan taas kootaan kaloista tornia ja täytetään minipalapeliä. Peli viihdyttää Maikku-äitiäkin monista syistä: tarpeeksi yksinkertaiset säännöt ilman isompaa opettelua, miellyttäviltä tuntuvat materiaalit, hyvin tarttuvat magneetit sekä tietysti lapsen innostus. Yksinkertaisuus on valttia myös toisinaan hieman kärsimättömän äidin mielestä. Lisäksi tuotteen valmistuksessa on käytetty puuta, joka on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista kohteista. Se lämmittää myös äidin mieltä.

Tämä peli on suosionsa ansainnut.

Tekstin kirjoittaja: Maria